Patricia van Haastrecht brengt single Fallin’ Again nu beschikbaar

Zangeres Patricia van Haastrecht, onder meer bekend van The Voice of Holland, bracht op 25 september Fallin’ Again uit, haar tweede single op het platenlabel Redline Music.
Voor Patricia is het nummer op haar lijf geschreven, vertelt ze: “Fallin’ Again gaat over iemand echt toelaten in je leven. Met al je mooie en lelijke kanten en op de meest kwetsbare momenten. Voor mij heel persoonlijk, want ik voelde mij vroeger eenzaam en duwde bewust iedereen weg als ik in een slechte vibe zat. En áls ik dan uiteindelijk iemand toelaat die er voor me wil zijn, denk ik soms nog steeds: weet je het echt zeker? This is all you get, ik ben niet perfect…”
Fallin’ Again is een mooie, romantische ballad, waar Patricia’s krachtige stem perfect op uitkomt. Voor het nummer werkte ze met Kira Dekker en Oliver Rosa, het ontstond tijdens een schrijfsessie. “Binnen een half uur hadden we een eerste opzet en ik was er meteen blij mee”, zegt Patricia.
De zangeres gooide hoge ogen in The voice of Holland: haar blind audition met het nummer Rise Up trok 8,3 miljoen views en ze schopte het uiteindelijk tot de tweede plaats. Tegelijk speelde ze als understudy van de hoofdrol in de musical MAMMA MIA!, maar verliet de musical om zich op haar eigen muziek te richten. Met succes: ze speelde voor een uitverkochte Ronda-zaal in TivoliVredenburg en deed een eigen clubtour, Whatever. Vanaf november is zij de nieuwe zangeres op de tournee van Top 2000 Live, waarmee ze 22 theatershows geeft en grote hits ten gehore brengt uit de bekende eindejaarslijst.
Voor meer info en interview aanvragen: https://www.patriciavanhaastrecht.nlElize Maakt Comeback bij Redline Music

Hoewel ze alweer twee jaar terug is op Nederlandse bodem, was zangeres Elize de acht jaar daarvoor uit de Nederlandse schijnwerpers verdwenen:
ze woonde én werkte in Los Angeles. Nu is ze niet alleen fysiek, maar ook muzikaal weer helemaal terug: met bergen nieuwe plannen én een single ‘Say Goodbye’ die vrijdag 28 augustus verschijnt.

De basis voor Say Goodbye werd daar in Amerika eigenlijk al gelegd, vertelt Elize.
“Toen ik net in LA woonde, had ik al eens met Erica Driscoll geschreven en een zin van toen is me altijd bijgebleven:
‘I’ll be back when the winter’s warm and the rain is nice and dry’. Die hebben we, in iets andere vorm, gebruikt voor wat uiteindelijk Say Goodbye werd.

Hoewel ze dus een aantal jaar uit ons Nederlandse blikveld verdwenen was, kent een beetje muziekliefhebber Elize en haar geschiedenis.
Nadat in 2004 haar eerste single Shake uitkwam, ging het snel. Ze werd meteen 538 Dancesmash en klom met de opvolger Automatic nog hoger de hitlijsten in. Elize scoorde met een reeks van dance-singles, maakte twee albums en was een populaire ‘gast’ (en posterkandidate!) in jongerenbladen als Hitkrant. Daarnaast fungeerde ze als presentatrice van populaire programma’s als So You Think You Can Dance en de Kids Top 20.

Maar na vijf jaar succes kwam het bericht dat elke zangprofessional vreest: Elizes stem raakte overbelast en werd haar na onderzoek door de KNO-arts verteld dat ze een aangeboren afwijking aan haar stemband had. Of ze na de benodigde operatie ooit weer zou kunnen zingen, was dus nog maar de vraag….Ze moest een lang revalidatietraject in, en vanaf absolute stemrust langzaam weer alles opbouwen.
Haar agenda werd volledig leeggemaakt, wat Elize de kans gaf om te doen wat ze al lang wilde: naar Amerika! 
Eigenlijk ging ze voor drie maanden - en bleef uiteindelijk acht jaar weg.

Ook daar in de VS schreef ze liedjes met veel verschillende mensen en maakte nummers voor televisieprogramma’s.
“Er ging een wereld voor me open”, lacht Elize: “Ik wist helemaal niet dat die business bestond! Maar mijn liedjes zijn gebruikt voor bekende programma’s als Queer Eye, Dance Moms, X Factor en FOX Sports.”

Terug in Nederland in 2018 moest ze voor haar gevoel na haar lange afwezigheid, grotendeels weer opnieuw beginnen. 
Van daaruit ben ik mijn carrière weer gaan opbouwen. “Ik heb een nieuwe manager gezocht en een show in elkaar gezet, met muziek, maar ook danseressen, kleding, choreografieën…..alles erop en eraan.”
Al snel bleek dat mensen haar niet waren vergeten: zo zong ze bij Radio 538 en trad ze op bij de Miss Nederland verkiezing en Gay Pride zowel in Amsterdam als op Gran Canaria. Met behulp van platenlabel Redline Music en haar nieuwe single Say Goodbye maakt ze haar nieuwe start nu compleet.

Wat ze wil doen is eigenlijk simpel: vooral zo vaak mogelijk het podium op. “Ik vind muziek maken nog steeds het leukste wat er is en hoop dat mensen wat ik maak mooi vinden. Misschien helpen mijn nummers hen door liefdesverdriet heen, of willen ze op mijn liedjes juist lekker dansen. Geweldig, want daar gaat het om: het delen van emotie, vreugde, verdriet, wat dan ook: laten we het allemaal samen beleven. Ik heb er zin in!”

Say Goodbye is vanaf 28 augustus beschikbaar op alle bekende streamingdiensten.

Shalisa – Voel

Shalisa werd in ’99 geboren in Wognum, onder de rook van het Westfriese Hoorn. Op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar passie voor muziek die ze tot de dag van vandaag koestert.  

Op haar achtste levensjaar deed ze mee met het Songfestival van Kinderen voor Kinderen en later was ze deel van Team Borsato in het eerste seizoen van The Voice Kids. Inmiddels had ze de smaak te pakken en wilde verder. Zo besloot ze aan de Babette Labeij Music Academy verder te leren. Gevolgd door de vooropleiding van het Conservatorium in 2014.  

In 2015 schreef ze, met de hulp van Hansen Tomas het nummer “Million Lights” voor het Junior Songfestival. Shalisa schreef, zong en overwon de landelijke finale en met dank aan een Lovende Jury mocht ze Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovision Song Contest in Sofia Bulgarije.  

Naast haar liefde voor muziek acteert ze sinds haar achtste levensjaar ook bij het Nederlands Kinder Theater waarna ze auditie deed bij Disney. Ze werd gekozen om de rol van singer-songwriter Nina te vertolken in de serie “Just Like Me!” Daar bleef het niet bij. Shalisa werd ook gevraagd om de stem in te spreken van de Disney Princess “Elena van Avalor” wat ze tot op de dag van vandaag nog steeds doet.  

Muziek schrijven kan Shalisa wel, zo schreef ze in de opvolgende jaren muziek voor de Musical “Afgesloten” welke opgevoerd wed in Theater de Purmaryn ook bracht ze haar eerste Solo-single “Not Alone” uit in samenwerking met HollyWood Records in L.A. Eind 2019 begon Shalisa aan het Codarts met de specialisatie Songwriting. Naast dat ze nu voor artiesten zoals Ruth Jacott, Tim Douwsma en Thomas Berge schrijft, heeft ze op het Codarts ook de band leren kennen waarmee ze de komende jaren de Nederlandse podia mee zal gaan veroveren.  

Hansen Tomas – Wat Moet Ik Doen

Twaalf jaar geleden scoorde hij als 19-jarige zijn eerste hit, daarna werd het stil. Maar Hansen Tomas is terug en voor 100% gefocust op muziek. Als songschrijver en producer voor anderen, maar vooral met een nieuwe eigen single: Wat Moet Ik Doen.
Muziek was er altijd al in het leven van Hansen Tomas. Zijn ouders zongen in de kerk, zijn vader was drummer en gitarist, zijn oudere broer zat in een band en ook zijn tweelingbroertje zong. Hoewel niet met dezelfde passie als Hansen zelf; al vond hij die pas écht toen hij op zijn dertiende zijn eerste optreden deed. Tijdens het muziekexamen van zijn broer maakte hij voor 500 man zijn debuut. “Van buiten stoer, arrogant zelfs als ik erop terugkijk, maar van binnen ging ik uit m’n dak. Vanaf dat moment wist ik: dit wil ik vaker voelen.” De knop ging om: vanaf die dag maakte hij elke dag muziek. Leerde zichzelf, met een beetje hulp van zijn vader en broer, gitaar spelen en later ook piano. 
Vanaf zijn 15e begon hij mee te doen aan audities, en niet de minsten: aan die van het eerste seizoen van Idols, bijvoorbeeld. “Ik heb zelfs de dvd gehaald”, lacht Hansen, “maar dan als slecht voorbeeld. Niet met je ogen dicht zingen, zei de commentaarstem, en daar kwam ik in beeld!” Bij de volgende grote auditie, die voor Popstars: The Rivals, brak zijn gebrek aan danstalent hem op. Toen hij zich inschreef voor de zoektocht naar een nieuwe internationale popgroep, strandde hij om dezelfde reden. “Op het aanmeldformulier stond dat je moest ‘dansen en/of zingen’. Ik las alleen ‘of’, ging er heen en moest onvoorbereid dansauditie doen. Dat ze niet in tranen zijn uitgebarsten van het lachen, verbaast me nu nog. Ik heb later het filmpje teruggezien en het was beschamend…” 
Maar toch was het zaadje geplant. Het management bewaarde zijn nummer en belde drie jaar later, op zijn 18e verjaardag. Na nog even auditeren was het beklonken: de artiest Hansen Tomas zou Amerikaanse popmuziek gaan maken á la Gavin DeGraw en John Mayer, maar met Nederlandse teksten. Hansen tekende zijn eerste platencontract, deed mee aan writing camps en werkte met bekende namen als Alain Clark, Tjeerd Oosterhuis en Han Kooreneef. Het resultaat was een eerste single, 1000 en 1 Gedachten, en een album, Stad & Land. Het was 2008 en Hansen werd flink gelanceerd: hij werd ‘geadopteerd’ door dj Giel Beelen en mocht optredens doen op de Uitmarkt, festivals als Paaspop en in het voorprogramma van onder meer Gerard Joling. “Ik heb voor drie man gestaan en voor 10.000 man”, zegt hij. Een tweede en derde single volgden. Die laatste, Beeld Zonder Geluid, was zelfs de aanleiding voor een trip naar Afghanistan om daar te spelen voor Nederlandse militairen, nadat het thuisfront zijn single had omarmd. 
Maar toen viel het stil. Zijn tweede album verscheen pas drie jaar na het eerste en werd nergens opgepikt. Zwaar teleurgesteld draaide hij de muziek de rug toe en belandde als verkoper in een kledingwinkel. Ondanks het feit dat hij erna toch weer terecht kwam in een studio waar hij werkte aan jingles voor radiozenders (“Coen & Sander en Ruud de Wild draaien ze nog steeds”), raakte zijn leven steeds verder in een neerwaartse spiraal. Zakelijk maakte hij er een puinhoop van, zegt hij eerlijk, en ook privé liep het spaak. Maar sinds vorig jaar heeft Hansen zijn leven weer de juiste kant op kunnen draaien - en de muziek volgde. Hij begon met het geven van muziekworkshops op scholen en schreef nummers voor anderen: bekende namen als Tino Martin, John West en Wesley Klein namen zijn liedjes op en scoorden ermee. 
Nu is het weer tijd om zelf op de voorgrond te treden. Een nieuwe publishing deal én een platencontract zijn getekend en de eerste nieuwe Hansen Tomas-single is daar: Wat Moet Ik Doen, een nummer over hartenpijn, maakte hij met producer Tim Boomsma. Qua sound ligt het in de lijn van waar hij in 2008 mee doorbrak. Amerikaans aandoende popmuziek met een R&B-randje - en een Nederlandse tekst. Want hoewel hij artiesten als Chris Brown en JAY-Z tot zijn invloeden rekent, zingt Hansen toch het liefst in zijn moerstaal. “Dat voelt natuurlijker. In het Engels verdwijn ik tussen de vele artiesten, terwijl ik het idee heb dat ik er in het Nederlands wél tussenuit spring en iets maak wat er nog niet was.”
Radioplaten wil hij maken, want het gevoel toen Giel Beelen destijds voor het eerst zijn single draaide, smaakt nog steeds naar meer. “Het lijkt me zó vet om ergens te rijden en in een andere auto iemand te zien die mijn liedje heeft opstaan”, geniet Hansen al bij voorbaat. Voortaan bepaalt hij alles zelf: wat hij maakt, hoe hij klinkt, wat hij draagt aan kleding. “Dit ben ik en als mensen het tof vinden: gaaf. Vroeger wilde ik beroemd worden, nu wil ik gewoon lekker muziek maken. Als songschrijver en producer voor anderen én voor mezelf. En deze keer ga ik er écht van genieten. Plannen genoeg: ik wil in het voorprogramma van elke artiest in Nederland, om maar lekker te kunnen spelen. En dan over een jaar of drie in een uitverkocht Ziggo Dome staan…? We gaan het zien.” 
Het begin is er in ieder geval: 26 juni komt zijn nieuwe single ‘Wat Moet Ik Doen’ uit. 

Saman Amini genomineerd voor Edison Pop prijs 2020

Amsterdam, 3 december 2019 – De nominaties voor Edison Pop 2020 zijn bekend. Vele producties uitgekomen in 2019 zijn door de jury, onder meestemmend voorzitterschap van radiodirecteur van Radio 538 Menno de Boer, beoordeeld en dat heeft tot drie genomineerden per categorie geleid. De genomineerden zijn Armin van Buuren, Bizzey, Danny Vera, De Staat, DI-RECT, Duncan Laurence, Frank van Etten, Henkie T, Ilse DeLange, Josylvio, Kensington, Krezip, Maan, Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle, Martin Garrix, Nona, Paul Sinha, Pip Blom, René Karst, S10, Saman Amini, Snelle, Son Mieux, Suzan&Freek, Tiësto, De Toppers en Trijntje Oosterhuis. Duncan Laurence en Snelle hebben beiden maar liefst drie nominaties op hun naam staan. 

Welke van deze gevestigde artiesten en nieuwkomers uiteindelijk met de Edisons naar huis gaan wordt bekendgemaakt op 10 februari aanstaande tijdens de 60-jarige jubileum editie ‘Edison Pop 2020’, een besloten evenement in de Gashouder op het terrein van de Westergas in Amsterdam.

Gisteravond en vanochtend zijn de nominaties per categorie bekendgemaakt bij RTL Boulevard, 3voor12Radio (3FM), Parra.nu, ANP, KinkStart (Kink), Sanders Vriendenteam (3FM), Barry Paf (100%NL), De 538 Ochtendshow met Frank Dane (Radio538), Aan de Slag (Radio2), Joost Burger (Slam!) en Gouden Uren (Sterren.nl)

De vakjury
De prestigieuze prijzen gaan naar producties van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden bekendgemaakt op 10 februari aanstaande.
Naast voorzitter Menno de Boer (Radio 538) bestaat de jury uit Daniel Dekker (Radio2), Wilbert Mutsaers (Spotify Benelux), Robert Haagsma (muziekjournalist), Fernando Halman (FunX), Max van Bossé (Paradiso) en Sophie Keyzer (Qmusic).

Edison
De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt al sinds 1960 uitgereikt en viert in 2020 haar 60-jarig jubileum. Edisons worden uitgereikt in het klassieke, jazz en popgenre. De prijs, bestaande uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Grammy Award, de Duitse Echo Award en de Franse Victoire.

CATEGORIE VIDEOCLIP

Bizzey ft. Kraantje Pappie, Jonna Fraser & Ramiks – Drup (regisseur: Ciao Silva, Pepe Favela & Bizzey)
Een heel originele clip waarin opvalt dat alles zich in het verleden lijkt af te spelen, een gegeven dat je eigenlijk niet meer in de wereld van de videoclips ziet. Er wordt met een studio-omgeving en rekwisieten gewerkt en bijna geen greenscreens. Alles is echt. De props die in de clip voorbijkomen kloppen volledig en zijn met zorg uitgekozen. Verder wordt er licht acteerwerk van de artiesten gevraagd. Een rol waar je ze vaak niet in voorbij ziet komen. Nienke Plas speelt een powervrouw in de video: heel origineel om te zien dat de vrouw de macht pakt in een clip waar voornamelijk mannen in voorkomen.

Duncan Laurence – Arcade (regisseur: Paul Bellaart)
Deze video is heel simpel. Er wordt voornamelijk gebruik gemaakt van close shots waardoor je eigenlijk heel weinig en toch veel ziet. Dit is ook waar het nummer om geprezen werd bij de uitvoering ervan tijdens het Eurovisie Songfestival: het draait om het nummer en Duncan zelf. Arcade gaat over breekbaarheid. Doordat de zanger naakt in de video wordt getoond versterkt dit die boodschap. Elke hoge noot van het nummer komt bij je binnen omdat je je bijna nergens anders op kunt concentreren dan de muziek en Duncan in het water. Het gebruik van schaduw en licht wordt sterk gedaan. Het behoudt de mysterie rondom de artiest en benadrukt de kwetsbare kant.

Saman Amini - Laat Me Toe (regisseur: Colin Huijser)
Een bijzonder kunstzinnige en uiterst creatieve clip. Alles is in animatie. Verder is de boodschap van de video en track heel sterk: als gekleurd persoon/allochtoon is het leven erg moeilijk in Nederland. De video laat zien dat Nederland binnen eigen grenzen eigenlijk nog steeds in oorlog is. Alles is erg mooi in beeld gebracht, ook dankzij een hoogstaande manier van editen.


VOICE FINALISTE PATRICIA VAN HAASTRECHT TEKENT PLATENDEAL MET REDLINE MUSIC

Patricia van Haastrecht heeft haar eerste platendeal op zak en heeft een overeenkomst gesloten met Redline Music. Het muzieklabel brengt op 20 september de eerste single ‘Thunder’ uit.  
 De track werd geschreven door Patricia zelf samen met Sanne Hoeksma en David Draaisma. Ook Christon Kloosterboer (2 Buma Awards en meerdere gouden platen ) schreef mee en produceerde de single. 
 De single 'Thunder' is nog maar het begin, ondertussen wordt er hard gewerkt aan nog veel meer nieuwe muziek en in oktober start haar eerste Clubtour ‘Whatever’! 
 Patricia: “Ik ben zó ontzettend blij! Dit had ik kort geleden echt niet kunnen bedenken. Ik knipperde met mijn ogen en ineens was daar Thunder. Dit lied gaat over ergens in vastzitten en de kracht hebben om niet op te geven. Een boodschap waarmee ik andere mensen wil inspireren en steunen. Ik kan niet wachten om het met de wereld te delen. En dat ik dit samen met Redline Music mag gaan doen, daar ben ik heel enthousiast over en dankbaar voor” 
 Patricia van Haastrecht behaalde dit seizoen van The voice of Holland de tweede plaats en gaf in mei met live-band haar eerste popconcert in een uitverkochte Rondazaal in TivoliVredenburg. Haar blind audition song ‘Rise up’ is inmiddels 5 miljoen keer bekeken op YouTube. Recent trad Patricia op tijdens het kinderprinsengrachtconcert samen met Trijntje Oosterhuis en Jamai.